kolmapäev, 2. detsember 2015

Lahe päev Tallinnas (2. dets)

Eesti 2.0 tegi Haljala Gümnaasiumi aktiivsematele blogijatele preemiareisi Tallinna. Külastasime Mektoryt ja Skype´i. Meid oli kokku 15 õpilast (5., 6., 8 ja 9. klassist) ja 2 õpetajat.

Hommikul kell 8.15 hakkasime bussiga sõitma.
Bussisõit kestis umbes 1,5 tundi. Meil kõigil oli liblikad kõhus, tundus tore päev tulema!
Esimene koht oli Mektory. Meile tutvustati hoones olevaid laboreid.


Kohe-kohe välisukse läheduses on posti peal töötajatest pildid. Kõigile jäi silma kõige staažikam töötaja Jack, kes on pea kogu oma elu seal majas olnud (ta on tiba üle 2 aastane koer ja seal majas olnud 2 aastat)  Ta viib kõigil nunnumeetri põhja.

 Esimene labor, mida meile tutvustati oli Sateliidiprojekti labori. Mulle väga meeldis põranda kujundus, kus oli päikesesüsteemi planeedid. Samuti näidati meile uut sateliiti, mida proovitake valmis teha ja kosmosesse saata.

Samsungi digitaalses klassis tutvustati, kuidas  õpetaja saaab jälgida, mida klass tahvelarvutites teeb. Silma jäi tehnika, mis oli nii seintel, laudadel kui ka kapis. Tuba oli üleni valge.
Kui tahtsid olla omaette looduse keskel siis on seal ka selline nurgake
Edasi läksime 3D-printerite tuppa. Paljudel 3D-printeritel olid jupid ise prinditud. Printimise lõngu oli erinevaid värve. Sai arutletud teemadel: mida 3D-printeriga on prinditud ja mida tulevikus võiks printida. See teema oli lihtne sest kodutöö oli juba blogi jaoks tehtud.
   
 

 Mektoryl on palju toetajaid

Mektory seinal oli Eesti kaart, kuhu kirjutas iga külastaja (kool) oma nime ja kuupäeva. Ka Haljala Gümnaasium märkis oma koha kaardil.

Samal hetkel pakuti meile Pure Line jäätist. Valikus oli vanilje ja šokolaad. Valisin vanilje, mis oli väga hea ja kreemikas.

Möödusime kallistamise kohast. 

Klaasstuudios olid mõnusad kott-toolid ja kiiged. See ruum on mõeldud ajurünnakute tegemiseks. 
Ventilatsiooni laboris näidati meile, kuidas erinevad jahutussüsteemid töötavad. Kui tuled põlema pandi siis tundus nagu oleksime diskoruumis.
Jahutus ülevalt 
 Jahutus jalgadele
Vahepeal kõndisime metsataolises
 Trepist üles minnes, sai ka kaloreid loetud.
Viimases laboris tutvustati prille, millega saab uurida, mida inimene kõige enam vaatab.
 Enne Mektoryst lahkumist tegime ühispildi
 Mektoryst Skype läksime väikese ringiga. Tegime aega parajaks. TTÜ hoone taga oli suur kopp, kus sai tehtud järgmise ühispildi.
Skypes võeti meid vastu. Tegime koheselt ühispildi. Hoiatuseks mainiti, et igalpool pilti ei tohi teha. Sellest ka tunduvalt vähem piltide lisamine blogisse.

 Skypes näidati meile erinevaid ruume. Kontoriruumid olid avarad, heledad, lahtised ja vaiksed. 
Juhul kui on vaja eratelefonikõne või muud sellis siis saab minna pisikesse ruumi, kus on ainult tool ja laud. Ukse sulgemisel ei häiri teisi töötajaid.
Skype areng aastatega
  Jäädvustatud sai ka nende esimene koosolekuruum, mis nüüdseks on mõeldud puhkamiseks


Tööd tehes on oluline ka lõõgastumine, kus ruumis olid tetrise mäng, piljard, saun. Jah, keset tööpäeva kõik need võimalused olemas!
Majas tuuri lõpetasime koosolekuruumis. Seal oli aknast maagiline vaade.
 Koosolekuruumis tutvustati meile Skype ajalugu, teket ja  saime isegi mõndade võimaluste kasutamist, näiteks kuidas meie tekst tõlgitakse automaatselt teise keelde. Kahjuks eesti keelt veel ei tõlgita aga kui inglise keelt oskad siis hispaania, prantsuse või itaalia keelde tõlkis programm. Tegime ka väikese katsetuse.
Täpsemalt seletab järgnev reklaamvideo YouTubest:


Rohkem infot lehel: http://www.skype.com/en/translator-preview/

Päeva lõpetasime Mäkis. Kuigi olime Skypes kõhud täis söönud, tuli isu McDonaldsi minna.
Päev oli väga pikka ja lõbus. Nägime ja kuulsime palju huvitavat.
Aitäh Eesti 2.0-le preemiareisi eest!

Fotod õp. Mariselt, Eesti 2.0 Edelt ja erakogust

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar